Ting du skal vide, før dit barn starter i skole

Det er den tid på året igen, hvor børn over hele landet gør sig klar til at starte et nyt skoleår. For nogle forældre er det måske deres første barn, der begynder i skole, mens andre har været igennem denne proces før. Uanset hvad så er det en stor ting. Der er et par ting, som alle forældre bør huske på, inden deres barn starter i skole. Nedenfor er en liste over de ting, du skal vide før dit barn begynder i skole. Så læs med. 

Du skal skrive dit barn ind 

Du skal først og fremmest være sikker på, at dit barn er skrevet ind i skolen. Det skal du selv sørge for at gøre. Det kan du gøre ved at kontakte den skole, dit barn skal gå på, og spørge om deres indskrivningsproces. I de fleste tilfælde indskriver du dit barn digitalt via den kommune, du bor i. Medmindre du vælger at få dit barn skrevet ind i en friskole eller privatskole. Så kan processen godt være lidt anderledes. Du skal fremlægge dokumentation for dit barns alder, normalt i form af en fødselsattest. Du kan ønske, hvilken skole dit barn skal gå på. Dog kan der være regler ift. den kommune du bor i og det distrikt, du bor i.  Du kan også ansøge om at få dit barn til at gå på en skole uden for din kommune eller dit distrikt, men det kan godt være lidt svære. 

Få dit barn i førskole

Hvis dit barn nærmer sig skolealderen, så kan du overveje at indskrive dit barn i førskole. Det er ganske frivilligt og en del af dagstilbudloven.  Fordelen ved at sende dit barn i førskole er, at han/hun vil være bedre rustet til skolen, når det starter. De vil allerede have lært at omgås andre børn og følge med i undervisningen fra de voksne. Det er en god glidende overgang for dit barn fra børnehave til skole. Man begynder typisk 2-3 måneder før skolen begynder.  Du kan eventuelt snakke med dit barns børnehave om mulighederne med førskole. Ellers kan du også kontakte den skole, som dit barn er indskrevet ind, hvis du overvejer en førskole i Vejle

Forbered dit barn på skole

Du kan hjælpe dit barn med at forberede sig på skolen på flere måder.  Du kan starte med at tale med dem om, hvad de kan forvente på deres første skoledag. Det kan gøres ved at læse bøger om skolestart eller se nogle udsendelser, der viser børn, der skal i skole for første gang. Prøv at gøre oplevelsen så positiv som muligt, og lad dine børn ved, at du er der for dem. Endelig kan du hjælpe dem med at øve sig i nogle vigtige færdigheder som f.eks. at skrive deres navn og genkende tal og lære alfabetet.