Kreative projekter til børnene i vintermånederne

Mange børnefamilier oplever en form for vinterkuller når de kolde måneder atter banker på døren. Dette kan skyldes at mange af de udendørsaktiviteter, som børnene elsker, ikke er helt så lige til i vintermånederne, hvis de overhovedet er mulige. Derfor er den kolde tid en ideel mulighed for at være lidt kreative i hjemmet, hvortil mulighederne er næsten uendelige for de sjove projekter.

Man kan altid bruge mere julepynt

December-måned nærmer sig med hastige skridt, hvilket for mange er lig med julepynt og -hygge i lange baner. Men hvorfor vente med produktionen af den eftertragtede julepynt? Man kan snildt starte på denne produktion i november, da man så vil have alt pyntet klar til d. 1. december. Julepynt er også en aktivitet, der sjov for både børn og voksne, da man kan være i kreativ i forskellige sværhedsgrader. Børnene kan lave mussetrapper eller toiletpapirsrulle-nisser alt i mens mor og far fletter julehjerter og -stjerner.

Kreativ med stof

Hvem elsker ikke at lege designer for en stund? Og netop det kan du også gøre med børnene i de kolde måneder. Det eneste man skal bruge er lidt stofmaling, pensler samt en form for tekstil. En gammel, hvid t-shirt kan få nyt og sjovt liv på denne måde. Måske får den malet en sommerfugl, en blomst eller en personlig hilsen fra guldklumpen. Man kan også gå ud og investerer i bæreposer af stof, hvor børnene så kan være med til at designe deres egen idrætstaske eller måske mors nye handle-net.

En klassiker: Perlepladen

Vi kender og elsker den alle sammen. Perlepladen. Et kreaprojekt, der kan tage alt mellem 5 minutter og 5 timer alt efter sværhedsgraden og målet. Men selvom det virker simpelt, kan man altså sagtens tage klassikeren til det næste niveau og lave diverse ophæng, portrætter eller måske endda kaste sig ud i nogle vilde 3D-projekter.