Slip dit barn løs på efterskole

I Danmark er det virkelig populært at tage på efterskole, når man rammer de 14 til 15 år. Her oplever rigtig mange unge mennesker den første følelse af ægte selvstændighed, hvilket virkelig kan være sundt.

Man skal være bevidst om, at efterskole for nogen indebærer venner for livet, mens det for andre ikke indebærer livslange venskaber. Fælles for langt, langt de fleste er dog, at man bliver fem til ti centimeter højere – man lærer nemlig, at man sagtens kan selv, og at man måske ikke altid behøver far og mor.

Her er nogle af de ting, I skal have med i overvejelserne, når I skal vælge efterskole til jeres barn.

Dyrk din interesse

Måske har dit barn allerede en hobby, som han eller hun holder rigtig meget af, og som han eller hun ikke bare sådan lige har lyst til at lægge på hylden. Så er det så heldigt, at man på efterskole kan dyrke lige præcis den sportsgren, man elsker mest.

Er den helt store passion svømning – så Dyrk svømning på efterskole! Er den største drøm at blive professionel håndboldspiller, eller kan dit barn bare godt lide fællesskabet, der opstår på og udenfor banen – så skal dit barn dyrke håndbold på efterskole!

Mulighederne for forskellige linjer er vitterligt uendelige.

Prøv noget nyt

Ligegyldigt om man har én stor forkærlighed for en specifik sportsgren eller ej, kan det være en rigtig god idé at tænke lidt over, hvad man ellers gerne vil opleve på efterskole.

Efterskole handler nemlig i høj grad om at vokse som menneske – og mennesker vokser, når de også prøver noget nyt og udvider deres horisont. Derfor kan det være en rigtig god idé at holde for øje, at efterskolen skal kunne tilbyde andre spændende aktiviteter end dén sportsgren. Langt de fleste steder har dog også en bred vifte af fag – så er det bare at tænke over, hvilke fag der passer bedst til dit barns behov og temperament.

Tag til åbent hus

Alle efterskoler har en hjemmeside, hvor du kan blive klogere på, hvad skolen kan tilbyde. Men fag og aktiviteter er langt fra alt. Det skal være et hjem for dit barn i ti måneder, og derfor er det vigtigt, at han eller hun føler sig godt tilpas på skolen.

Derfor er det en super god idé at tage til åbent hus hos de efterskoler, I overvejer. Således kan I mærke ordentlig efter.