Hold en skøn fødselsdag for familiens fugl

De fleste fejrer deres hunds fødselsdag. Der findes også katteejere, som gør noget ud af deres kats fødselsdag. Men kan man egentligt holde en fugls fødselsdag? Selvfølgelig kan man det.

Hvis du ikke kender fuglens fødselsdato, så kan du bare beslutte, at den har fødselsdag den dag, du fik den hjem til dig. Men hvordan kan du og din familie holde fødselsdag for fuglen på bedste vis?

Lav en ønskeseddel for fuglen

En fødselsdag er lig med fødselsdagsgaver. Du bør derfor lave en ønskeseddel for din fugl, som du giver til resten af familien, så de kan købe en gave til den. Find ud af, hvad din fugl mangler, og hvad den godt kan lide og skriv disse ting på ønskesedlen. Det kan være, at din fugl ønsker sig noget af følgende:

  • Fuglelegetøj – det kan eventuelt være undulat legetøj
  • En hyggehule
  • En redekasse
  • Et nyt eller et større fuglebur

Spis noget lækkert sammen og pak gaver op

Dæk et skønt bord og lad fuglen sidde med til bords. Sæt fugleburet på et andet bord eller på en stol i nærheden af spisebordet. Derved kan I starte fødselsdagen med at spise noget god mad eller en lækker kage.

Mens du og familien spiser, skal din fugl naturligvis også have noget at spise. På fuglens fødselsdag bør du helt sikkert fodre den med dens yndlingsfuglefoder. På den måde kan både din fugl og hele familien hygge sig sammen.

Når I er færdige med at spise, er det tid til, at fuglen skal pakke gaver op. Det kan være, at den behøver en smule hjælp til dette.