Guide: Få madpakkelavningen til at gå op i en højere enhed

Hvis du har børn eller andre, du smører madpakker til, så kender du måske nok til det faktum, at det til tider kan være svært at imødekomme idealerne for den perfekte madpakke. Den skal være nem og lave, lækker og mættende og samtidig kunne holde sig frisk i tasken i løbet af en måske lang dag. Kan det egentlig overhovedet helt lade sig gøre?

Lav den på forkant

En måde at gøre madpakkelavningen lettere i en travl hverdag, kan være at lave den på forskud. Om det er aftenen før, eller om der måske er yderligere forudgående forberedelser kan være afhængig af maden, så vel som hvad der kan passe ind i jeres hverdag. Det kan nemlig være en balance, da det jo nødig skal blive sådan, at maden når at blive dårlig eller uappetitlig inden den skal bruges. Det kan også være, at du kan forberede nogle elementer i god tid og så sammensætte det med de mere tidssensitive elementer aftenen forinden. Find et system, der virker for jeres familie.

Udnyt eventuelle ordninger

Noget af det, der til tider kan blive en kedelig affære efter at have lagt i tasken en halv dag i skole eller på arbejdet kan være frugt. I den forbindelse kan det være, at du er så heldig at dine børns skole eller din arbejdsplads har en frugtordning, således at du kan tage frisk frugt på stedet, fremfor at hive en lunken banan eller et stødt æble op fra tasken. Hvis du ikke allerede har det, kan det jo være et forslag til en ordning der kunne indføres. Frugtordning og frugtlevering til virksomheder. FirmaFrugt i FrugtKurv eller FrugtKasser – frugt til virksomheden. Så er der styr på frugten, og så er den bekymring ude af din hverdag og måske også dine kollegaer eller dine børns klassekammerater og deres forældre.