4 gode grunde til at spise nødder

Du har sikkert hørt, at nødder er sunde. Der findes et hav af forskellige nødder som mandler, hasselnødder, jordnødder, paranødder, valnødder, cashewnødder og mange flere. Men hvorfor er det egentligt sundt at spise nødder eller økologiske nødder?

Nødder er med til at forebygge hjertesygdom

Undersøgelser har påvist, at det er muligt at nedsætte risikoen for at udvikle en hjertekarsygdom, hvis du spiser nødder hver dag.

Nødder indeholder mange kostfibre

Kostfibre er vigtige for alle mennesker. De får nemlig maden til at fylde mere, hvilket betyder, at du vil føle dig mæt i længere tid. Derudover er kostfibre med til at stimulere tarmens motorik. Herved kommer maden hurtigere gennem tarmen, så du undgår forstoppelse. Det er altså en fordel at spise mad med kostfibre som for eksempel nødder. 

Nødder har et højt indhold af det sunde fedt

Kigger du på nødders næringsdeklaration, vil du se, at nødder har et højt indhold af fedt. Men er det ikke dårligt? Nej, det er det ikke. Når det kommer til nødder, er der tale om de umættede fedtsyrer. De umættede fedtsyrer bliver også omtalt som de gode fedtsyrer, fordi de ikke påvirker dit helbred negativt sammenlignet med mættet fedt.

Nødder indeholder en del vitaminer og mineraler

Nødder indeholder ydermere en masse vitaminer og mineraler, og det er altid positivt. De består blandt andet af E-vitamin og mineraler såsom magnesium, jern, jod, zink og fosfor. Det er en fordel at spise forskellige typer nødder, da indholdet af vitaminer og mineraler varierer fra nød til nød.