Snart færdig med folkeskolen – hvad nu?

Det kan godt være en smule nervepirrende, hvis dit barn snart afslutter folkeskolen. Selvom det selvfølgelig er en stor begivenhed, kræver det dog også, at der lægges planer for, hvad der nu skal ske. Der er en del forskellige muligheder at vælge imellem. Læs videre her for at blive klogere på, hvad den måske løsning er for dit barn, der snart afslutter folkeskolen.

10. klasse

Hvis dit barn ikke helt har besluttet sig for, hvilken uddannelse han eller hun gerne vil på, er det en god ide at overveje noget som en 10. klasse. Her får man nemlig mulighed for at få lidt ekstra tid til at forberede sig på sin uddannelse, mens man samtidig kan få et fedt år, hvor der dannes nye venskaber. I kan for eksempel overveje noget som 10. klasse på privatskole – find 10 klasse privatskole her.

I kan selvfølgelig også overveje, om det måske er en mulighed med 10. klasse på efterskole. Dette er helt sikkert også noget, der kan være med til at give dit barn nogle nye oplevelser, så han eller hun vil afslutte sit efterskoleår med en masse nye minder og venskaber. Det handler faktisk bare om at finde ud af, hvilken type af 10. klasse, som dit barn hælder mest til.

Uddannelse

Hvis dit barn ikke føler, at det er nødvendigt med et ekstra år på skolebænken, inden at der vælges uddannelse, er dette selvfølgelig ikke nødvendigt. Så handler det jo faktisk bare om at finde ud af, hvilken uddannelse, der passer bedst.

Sørg her for at diskutere med dit barn omkring, hvilken slags uddannelse, der giver mest mening – er det for eksempel en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse, der passer bedst med fremtidsplanerne? Dette er altså alt sammen noget, der kan overvejes, hvis du har et barn, der snart er færdig med folkeskolen.