Få hjælp til dødsbobehandling

Det er altid en svær situation at stå i, hvis man har mistet en, man stod nær. Nogle gange er det kommet naturligt – andre gange mere som en overraskelse. Det er en ubehagelig situation uanset hvad, og der er mange praktiske ting, man skal have styr på i situationen. Nogle gange kan det være svært at holde styr på, hvad der er op og ned. En af de ting, I måske skal have styr på, er dødsboet.

I 90 % af tilfældene er arvingerne enige om, hvad der skal ske med tingene fra et dødsbo, og så er sagen egentlig klaret ganske automatisk, men i tilfælde, hvor der opstår uenigheder, eller man har brug for at have et ekstra sæt øjne på sagen, kan det være en god idé at involvere en dødsboadvokat. På den måde kan man få rådgivning til dødsbobehandling med alt fra boafgifter til arvefordelingen. Snak med en advokat til dødsbo i Herning og få god vejledning.

Mange elementer i dødsbobehandling

Når der er tale om dødsbobehandling, er der rigtig mange parametre, der skal tages hensyn til eller arbejdes med. Der er behov for at få lavet en boopgørelse i hjemmet, der skal indsendes til skifteretten, så der kan blive beregnet afgifter ud fra boet. Per 2021 var der krav om beskatning, hvis boets formue eller aktiver havde en nettoværdi på over 3.033.700,00 kroner.

Det er vigtigt, at man som pårørende i situationen oplever, at der bliver taget god og kærlig hånd om alting – også selvom det handler om dødsbobehandling og opgørelse af aktiver. Det er sager, der kan være svære at magte, når man har mistet, men ikke desto mindre er de nødvendige at få gjort. Konceptet TRYGT BOSKIFTE er en mærkningsordning af Danske Advokater, der har til hensigt at sikre netop den trygge og gode behandling i en svær tid.