Er der kat på vej, så husk disse ting:

Katten finder vej til mange familier og trives ofte godt i hjemmet. Men skal man have en kat for første gang, så er der mange ting lige at være opmærksom på, inden det går løs. Læs med her for at få styr på det praktiske, inden katten flytter ind.

Alt det praktiske skal på plads

Der er meget praktisk at få styr på, hvis der er en kat på vej ind i hjemmet. Det skal nok blive dejligt, men det er vigtigt, at være fuldstændig klar med alt, der hører sig til, inden den flytter ind. Sørg for at have styr på kattelem, mad- og drikkeskåle, kattemad, kattebakke, en katte taske, og hvad der ellers hører sig til. Undersøg, hvad der skal bruges, og sørg for at have det skaffet i god tid. Det er en kæmpe gave at være fuldstændig klar til den lille nye beboer, inden man pludselig står i suppedasen og skal bruge noget akut.

Derudover er det smart at have tænkt over, hvad der skal ske, hvis man forlader huset i flere dage. Er der nogen tæt på, eller familiemedlemmer, som kan komme forbi og passe den lille kat, hvis man er på ferie? Står man helt og aldeles alene med det, så skal hjælpen enten skaffes eller man må prioritere.

Ansvaret følger med

Det er et lille væsen, og har man først sagt ja til at eje og passe på et lille husdyr, så hænger man også på det gennem tykt og tyndt. Derfor er det vigtigt at være fuldstændig sikker, når man byder et nyt lille levende væsen ind i sit hjem. Der kan også følge dyrlægeregninger, udfordringer og uforudsete hændelser, men tager man ansvaret på sig kan det være en af de største glæder. Pas godt på katten, og så skal den nok også passe godt på dig.